Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kenyérlángos

Kult Lukács Andrea

Mégis lesz pompos a Vörösmarty téren, csak nem töki

Ma nyitott a Vörösmarty téri adventi vásár, mely idén lecsökkentette az árusok számát, hogy ne legyen akkora zsúfoltság. Ennek érdekében kiszórták a bóvlit, és centralizálták a gasztronómiát. A Fővárosi Önkormányzat ugyanis azt akarja: legyen rend és csak magyar!

Gasztro Vajna Tamás

Litauszki Zsolt: nem kell szeméttel etetni a turistákat

A 21 Magyar Vendéglő és a hét elején megnyitó Pest-Buda kreatív séfje a családja miatt nem nyomul, többre tartja az elmélyült kutatómunkát, mint a felszínes íztrükközést, ugyanakkor néha szívesen enged teret bolondériáinak, vagy ahogy ő nevezi: betegségeinek.

Gasztro I. N.

Megnyílt a Pest-Buda vendéglő, luxuskivitelben

Lufikkal, élő zenével és decens, értelmiségi celebek részvételével nyílt meg a legendás Pest-Buda étterem a Fortuna utcában. Az étlapot gyorsan végigkóstolva hamar kiderül: a Litauszki Zsolt kreatív séf által irányított konyha ízeiért érdemes a külföldieken kívül az éhes budapestieknek is felkeresni a Várnegyedet.

Gasztro Rapp Eszter

A hét receptje: Pompos

Ha akarjuk, ha nem, már megint csak pár hét van hátra az ünnepekig, amit az is jelez, hogy jártunkban-keltünkben egyre több karácsonyi vásárra bukkanhatunk. Ha a portékáknak ellen tudunk is állni, a forralt bornak, sült kolbásznak és pláne a pomposnak nemigen.