Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kalács

Lidl Magyarország

Miért éppen ez kerül a húsvéti asztalra?

Közeleg a húsvét, ideje beszerezni az ünnepi asztal elengedhetetlen étkeit. A sonka, tojás, torma és kalács hagyományosan azok az ételek, amelyek nélkül elképzelhetetlen a húsvét. De miért pont ezek lettek e tavaszi ünnep nélkülözhetetlen kellékei? A hagyományos, magyar húsvéti menü eredetét, történetét kutatjuk cikkünkben.

Élet+Stílus hvg.hu

Valljuk be: a húsvét az evésről szól

Ha van ünnep, amelyen a legádázabb gasztroreformerek is megadják magukat a hagyományoknak, akkor az a húsvét. Az asztalról elmaradhatatlan fogások egyáltalán nem bonyolultak, de összeszedtünk néhány tippet, hogy tökéletesek is lehessenek.

Élet+Stílus -t-

Szexi háromkirályok

Ahány ház, annyi szokás – ez a közmondás igaz a spanyolok hagyományos vízkereszti kalácsának készítésére, a Roscón de Reyes-re is, amibe a legkülönfélébb szerencsehozó, apró ajándékokat szokták belesütni. De hogy mit szólnának a napkeleti bölcsek egy idei meglepetéshez, abba inkább bele sem gondolunk.

Élet+Stílus Tóth Sándor

Aranyrudak a süteményekben

A klasszikus spanyol vízkereszti kalács, a Roscón de Reyes a hagyományok szerint mindig rejt valami kis meglepetést. Ezúttal nem is olyan kicsit.

Gasztro Cs.S.-Gy.Zs.

6 dolog, ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról

Beköszönt a tavaszi napéjegyenlőség utáni holdtöltét követő első vasárnap. Éljen a húsvét, terüljön az asztal. Amin ott kell lenni legalább hat dolognak. S mindnek megvan a maga okozatja, még ha evés közben nem is gondolunk rá.

Gasztro Haulitus Anikó

Mire jó a száraz kenyér, szikkadt kifli? – recept

Kenyérből és péksüteményből jellemzően vagy túl sok van otthon, vagy túl kevés. A ma még magát melegen kellető, illatos kifli, a friss, puha kenyér, a ropogós zsömle másnap, harmadnap nyomasztó tárgyi emlékké válik a kenyértartóban. De mi legyen a sorsuk? Ne dobjuk ki, egy kis kreativitással életre kelthetjük.