Egyelőre nem tudnak mit kezdeni a húsmentes hússal a magyar fogyasztók
A kormány húspárti propagandája is fűti a magyarok idegenkedését az egészséges, zöldtechnológiával készülő húskészítményektől. De az áruk sem teszi vonzóbbá ezeket.
A kormány húspárti propagandája is fűti a magyarok idegenkedését az egészséges, zöldtechnológiával készülő húskészítményektől. De az áruk sem teszi vonzóbbá ezeket.
Bár már régóta kísérletezett a gyorsétteremlánc a növényi alapú, szójapogácsás burgerekkel, eddig ők voltak az egyetlenek, akiknek nem szerepelt az állandó kínálatában vega burger.
A farmerek és a húsipar képviselői csaptak össze a növényi alapú termékek gyártóival, hogyan is nevezzék a húshelyettesítőből készült termékeket az Európai Unióban.
Az Európai Unióban augusztustól kapható a húsmentes golyó, aminek a klímalábnyoma csupán a hagyományos 4 százaléka.
Egyre gyarapodnak a húshelyettesítők és műhúsok, ám közel sem biztos, hogy fenntarthatóbb az előállításuk, mint a legtöbb hústerméknek. Itthon még csak módjával terjednek, de van olyan szereplő, amely szerint hamarosan a húskereskedelem 20 százalékát ilyen termékek adhatják.
A vegán az új bio – a 2018-as év táplálkozási trendje azonban nem állt meg az élelmiszerboltok kínálatában. A húsmentes étrend térnyerése komolyan átrendezheti a gazdaságot is, már ha nem jön egy újabb divat.