Egyelőre nem tudnak mit kezdeni a húsmentes hússal a magyar fogyasztók
A kormány húspárti propagandája is fűti a magyarok idegenkedését az egészséges, zöldtechnológiával készülő húskészítményektől. De az áruk sem teszi vonzóbbá ezeket.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a februári választási kampányhajrában a 10. Csepeli Disznótoron nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy „a magyarságnak” április 3-án arról is döntenie kell: a helyi gazdaságokban termelt, egészséges élelmiszert vagy fehérjegyárakban előállított műhúst akar-e enni. Másképp szólva sonka, csülök és kolbász vagy lisztkukac, tücsök és sáska? Nehéz megtippelni, hogy Kövér szavai mennyire csengenek egybe a magyar néplélek alapvető hajlamaival. A kormányzati panelek mindenesetre a húsfogyasztás visszafogását egyfajta nemzetellenes ideológiával kötik össze, ami az erőforrás-pazarló húsipar bőkezű állami támogatásával karöltve gátat szabhat a környezetbarát, növényi alapú helyettesítő termékek elterjedésének.