Azt a keveset, amit megkeres, húsra költi a magyar
Olcsó nálunk a hús a világ átlagához képest, ám nem annyira fényes a kép, ha azt nézzük, mennyit kell dolgozni érte.
Olcsó nálunk a hús a világ átlagához képest, ám nem annyira fényes a kép, ha azt nézzük, mennyit kell dolgozni érte.
A madárinfluenza miatt egyre kevesebb kacsa-, vagy libahúshoz lehet majd hozzájutni.
Miután a sertéshús áfáját csökkentették, csökkent a kereslet a csirkehús iránt, ezért annak is lejjebb mentek az árai.
Egy párizsi hentes szem előtt tartva a vásárlói igényeket záróra után is elérhetővé tette frissen vákuumcsomagolt termékeit, így a környékbeliek egy automatából most már a nap 24 órájában hozzáférhetnek egy sertéskarajhoz, egy bélszínhez, de akár egy tojáshoz is.
Árucímkéinek kicserélésére kötelezte a román fogyasztóvédelmi hivatal azt a hentesárut forgalmazó céget, amely a "székely ízek" megnevezést használta. A hivatal vezetője szerint élelmiszereken nem helyénvaló a székelyekre való hivatkozás, habár található a hentes pultokon „román ízek” címkéjű termék is.
Magyarországon kevesen gondolnak a lóra úgy, mint ételre, inkább sport- és hobbicéllal tartanak lovat, nem vágásra. Pedig a lovak 90 százaléka előbb vagy utóbb a vágóhídra kerül, onnan pedig a hentespultra. Az alacsony kereslet miatt ennek ellenére nem épült ki lóhúsipar az országban.
Patkánykísérletek alapján összefüggést mutatott ki a hentesáru - felvágottak, sonkák - fogyasztása és a bélrák kialakulása között egy francia kutatócsoport, amelynek tanulmányát a francia mezőgazdasági kutatóintézet (INRA) tette közzé.