Vállalkozás hvg.hu 2016. február. 08. 16:12

Disznóhúst automatából: egy hentesüzlet meglépte

Egy párizsi hentes szem előtt tartva a vásárlói igényeket záróra után is elérhetővé tette frissen vákuumcsomagolt termékeit, így a környékbeliek egy automatából most már a nap 24 órájában hozzáférhetnek egy sertéskarajhoz, egy bélszínhez, de akár egy tojáshoz is.

 

„Az automata termékválasztékunk egy részét kínálja, amelyet saját magunk készítünk elő, és teszünk vákuumcsomagolásba” – mondta Florence Pouzol, a L’Ami Txulette nevű, baszk hentesbolt tulajdonosa a The Localnak, majd hozzátette, hogy az automatával zárva tartás esetén is működő, kiegészítő szolgáltatást kívántak nyújtani vásárlóiknak. Egy bélszín 6 euró, a sertésborda 5, de lehet kapni marhahátszínt is nyolcért, sőt még tojást is ad a gép – írja az Élelmiszer Online.

Az automatahús ugyanakkor csak Párizsban újdonság, országszerte már négy hasonló gép működik, a bagettért pedig már 2011 óta le lehet ugrani az automatához. Utóbbi egyébként már Bécsben is elérhető, ahol az ételpazarlást elkerülendő üzemelte be egy pékség a kenyérautomatát. A megmaradt pékárukat este 8 és reggel 6 óra között lehet a gépből kedvezményes áron megvásárolni, így el tudják adni azokat a kenyereket, amelyek másnap már nem kellenének a vásárlóknak. Őszintén reméljük, hogy a húsautomata nem ugyanezen az elven működik.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?