Ez a tökéletes eszpresszó titka, itt a válasz a nagy kérdésre
Konkrétan tudományos szintre emelték a kávéfőzés tökéletesítését: egy vulkanológust is bevontak egy új tanulmányba, az eredményt pedig ön is érezheti, ha kipróbál egy apró praktikát.
Konkrétan tudományos szintre emelték a kávéfőzés tökéletesítését: egy vulkanológust is bevontak egy új tanulmányba, az eredményt pedig ön is érezheti, ha kipróbál egy apró praktikát.
Egyes vélemények szerint a kulináris világ egészét tekintve az eszpresszót a legmacerásabb elkészíteni. Az alapelvek elsajátítása után azonban bátran belevághatunk a műveletbe. Részlet a Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyvből.
A kávé tömörítésének egyenetlenségei is jelentős hatással van az eredményül kapott ital ízére és erősségére – állapította meg a Huddersfieldi Egyetem kutatóinak új tanulmánya.
Jó reggelt! A mondat sokak számára elképzelhetetlen, ha nem egy csésze kávéval folytatódik. Ennek érdekében tett sokat Angelo Moriondo, a feltaláló, aki előtt ma – születésének 171. évfordulóján – animált grafikával tiszteleg a Google.
Huszonnégyféle kapszulás kávét próbáltak ki a nébihesek, hat gyártója ellen eljárást indítottak, bírságot is kiszabtak. A Nespresso jól szerepelt, a Davidoff és az Aldi egy-egy kávéját kizárták a rangsorból.
Bár az elhasznált kávékapszulák után keletkező hulladék nem kevés, egy új kutatás szerint ez a fajta kávéfogyasztás még mindig kevésbé ártalmas a környezetre, mint az alternatív kávéfőzési módszerek.
Nem a zsír-, hanem a fehérjetartalom a lényeg, ezért növényi tejekből nemigen lehet tejhabot kreálni. De van kivétel.
Ha csak annyit írunk a 30-as évei közepén járó szakemberről, hogy a 2007-es barista-világbajnokság (WBC) nyertese, azzal nagyon keveset állítunk, ugyanis Hoffmann igazi reneszánsz embernek és két lábon járó lexikonnak számít, aki könyvet ír, mikropörkölőt alapít, eszpresszógépet fejleszt, közösséget szervez, előad, járja a világ kávéskonferenciáit, kedvenc területének legkülönbözőbb aspektusait vizsgáló blogja pedig a kávéaficionadók online Bibliája. A HVG Kávé & Csoki Plusz számára Londonban adott interjút – természetesen egy csésze kiváló eszpresszó mellett.
A benne található koffein néven ismert alkaloid serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a...
ÍzlelésA kávé fogyasztása előtt ajánlott megtisztítani a szájpadlást, hogy még erősebben érezzük a kávé zamatát.
A magyar lakosság több mint háromnegyede rendszeres kávéfogyasztó, sokan – főként 30 év felett – több csészével is isznak naponta. A kedvenc továbbra is az eszpresszó, olyannyira, hogy az árát sem nézzük – derül ki a GfK felméréséből, amely a magyar kávéfogyasztási szokásokat kutatta.