Brutálisan erős a világ új legcsípősebb paprikája, az eddigi csúcstartó a kanyarban sincs
A paprikák csípősségét mérő Scoville-skálán egymillió hőegységet vert a Pepper X a Carolina Reaperre.
A paprikák csípősségét mérő Scoville-skálán egymillió hőegységet vert a Pepper X a Carolina Reaperre.
A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának – állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.
Az extracsípőset kedvelők és minden magyar gasztromán nyilván örömmel fogadja a legfrissebb tengerentúli hírt: két aranyérmet is nyert a 10. World Hot Pepper Awardson egy hazai chilis márkatermék.
Előfordult már, hogy azonnal vizet kezdett inni, ha valamilyen étel csípősebb volt, mint amit szeret? És jobb lett tőle? Ugye, hogy nem. Cikkünkből kiderül miért és mit kell ilyenkor inni.
David Tran az egyik legfurcsább megtestesítője az amerikai álomnak. Az egy dolog, hogy ő vietnami származású, de cége spontán módon úgy lett nagyágyú, hogy ő soha nem akarta. Ma is csak gyártja a szószt, amiért sorban állnak az éttermek, és dől hozzá a pénz, pedig húsz éve nem emelt árat.
Vegyvédelmi brigád szállt ki egy coloradói iskolába hétfőn, miután az udvaron tartózkodó gyerekeken hirtelen allergiás reakciók jelentkeztek. Mérget kerestek, de kiderült, hogy szupercsípős paprika volt elszórva a közelben.
„…a fogsorom elzsibbadt, mint a fogorvosnál, a nyelvemre mintha parazsat tettek volna” – részlet a Magyarországon valaha kóstolt legerősebb paprika jellemzéséből, amelyet a Food&Wine nemes egyszerűséggel szárított gyilkosnak titulál.
Amerikai kutatók véletlenül bukkantak rá a test saját "hőhírvivő" anyagára, amely segíti, hogy az idegsejtek fájdalmat érezzenek - adta hírül hétfőn a Journal of Clinical Investigation című szaklap.