Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#borkészítés

HVG Könyvek HVG Könyvek

Mi kerülhet a borokba titokban?

A legtöbben a bort kézműves terméknek tekintik, amit szőlőből készítenek. Valójában azonban a szulfitok, a tojás és a tej kivételével a legtöbb adalék- és segédanyagot titokban használják, a borosüvegek címkézésére vonatkozó jogszabályok hiányosságai miatt - mutat rá Isabelle Legeron, a világ egyik legismertebb natúrborásza. Részlet a Natúr borok című könyvből.

Gasztro hvg.hu

Ahol bor van, ott borpárlat is lesz

A bibliai történet szerint miután Noé szélnek eresztette bárkájából az állatokat, szőlőt telepített az Ararat lejtőire, és feltalálta a borkészítést. A 2500 évvel ezelőtt örmény földön járó görög utazók már kifejezetten fejlett borkészítési kultúráról és széles borválasztékról tudósítottak.