Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#biopiac

Vállalkozás Hercsel Adél

Miért nem jó üzlet a balatoni gasztroforradalom?

Hány bukás fér bele egy életbe? Miért nem jó üzlet a vendéglátás? Hogyan öli meg a munkaerőhiány a magyar gasztroforradalmat? – erről beszélt a hvg.hu-nak Járosi Tamás, a tihanyi és a füredi Malackrumpli bisztrók tulajdonosa, aki sikeres ingatlancégének elbukása után döntött a romantikus fordulat, a balatoni biogazdálkodás és vendéglátás mellett.

Gazdaság Molnár Csaba

Váratlan húzással menekült meg a balatoni kultpiac

Nüanszon múlt a szinte a megnyitása óta hatósági támadások kereszttüzében működő, de mindeddig kitartó káptalantóti Liliomkert termelői kultuszpiac bezárása. A felhalmozódott hatósági bírságok és tartozások miatt szerdára a terület árverését rendelték el. Egy kultpiac története.

Vállalkozás Molnár Csaba

A filmezést hagyta ott a magyar földért az angol ökoveterán

Egy egyetemi munkaszerződés és magyar felesége hozta 1995-ben Gödöllőre az angol Matthew Hayes-t, aki a magyarországi biokertészet egyik úttörője lett. Tizenöt évvel később már saját földjén gazdálkodva újfajta, közösségi értékesítési rendszert dolgozott ki, aminek révén nemcsak a tehetősebbek kiváltsága az ökológiai szempontból tiszta élelmiszerek megvásárlása. Egy jellegzetes arc a magyar ökokertészeti szférából, aki feltehetően végleg itt marad.

Vállalkozás MTI

Nagybani biopiac nyit Szigetszentmiklóson

Nagybani biopiac létesül Szigetszentmiklóson a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac mellett a biogazdák és biotermesztéssel szimpatizáló termelők kezdeményezésére - közölte a Flora Hungaria Kft. kedden.

Gasztro T. K.

Macskafröccs vagy bio tej?

Már nem csak a „brit tudósok”, hanem a tekintélyes amerikai Stanford Egyetem kutatói is azt állítják, hogy alig van különbség a hagyományos és a biotermelésből származó élelmiszerek között – derül ki a Die Presse mai számából.