Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#befőzés

Gasztro Haulitus Anikó

Tökéletes édes és savanyú szilvából - recept

Gombócból sokunknál csak a szilvás az igazi. S mi tagadás a szilvapálinkát sem vetjük meg. A szilva nagyon értékes és sokoldalúan felhasználható gyümölcs, pár hétig még frissen is élvezhetjük, de ízeit télre is üvegbe zárhatjuk.

Gasztro hvg.hu

A méhek nem bírták az iramot

A tél hosszúra nyúlt, a tavasz viszont majdnem elmaradt. Hirtelen felmelegedés jött gyors lefolyású virágzással. A megfogyatkozott méhcsaládok pedig egyszerűen nem győzték a sok munkát, a fák beporzását. A gyümölcsözön az idén elmarad.

Gasztro Haulitus Anikó

Tökéletes paradicsomosak - recept

Most aztán senki nem állíthatja, hogy a konyha nem lehet maga a Paradicsom. Igazi zamata a nyári, szabadföldön termett paradicsomnak van, benne van a nyár minden íze, frissessége. Bombasztikus a tányéron, de pohárban is, akár egy kis vodkával a ,,vámpírok italaként”.

Gasztro Haulitus Anikó

Tökéletes befőzés – dunsztosüvegben a nyár

Nyáron jó piacra járni, dúskálhatunk a friss gyümölcsök és zöldségek kínálatában. Ősztől tavaszig meg keressük a szuperekben a nagymama lekvárját, és ájuldozunk a gyönyörűségtől, ha a kézműves vásárokban házi lekvárokra, befőttekre akadunk, amikkel egyébként már spájzot lehet rekeszteni jó pénzért. Ízeket, színeket, illatokat mi is elraktározhatunk télre.