Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Magyar_Élelmiszerkönyv

Gazdaság HVG

Krémesnek látszó tárgy: utánzatok a cukrászdákban

Rendeletbe foglalja a kötelező hozzávalókat és készítési módokat - így próbálja garantálni a hagyományos pék- és cukrászsütemények, valamint a húskészítmények minőségét az agrártárca. A szigort azonban a névadásokkal könnyű kijátszani.

Vállalkozás hvg.hu

"Olyan nincs, hogy egy rozskenyér akkora, mint egy fehér vagy kukoricás" – videó

A kis pékségek majd nem tartják be a törvényt – mondják a nagyok. A Lipóti Pékségben jártunk, ahol örülnek a csütörtökön életbe lépett törvényváltozásnak, amely szigorúbb korlátokat támaszt a kenyerek elnevezésekor. Már nem lehet rozsos kenyér, ami csak nyomokban látott rozst és teljes kiőrlésűnek sem lehet nevezni ezután olyan könnyen a pékárukat. Videó.

Itthon hvg.hu

Így lesznek jobbak a magyar kenyerek

Jobb minőségű kenyerek és pékáruk kerülhetnek a magyar háztartásokba annak nyomán, hogy a Földművelésügyi Minisztérium módosította a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendeletet.

Gazdaság MTI

Megváltozott a sör definíciója

A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) sörökre vonatkozó irányelvének módosítása szerint ezentúl nem lehet sör néven forgalmazni olyan terméket, amely úgy készül, hogy az érlelést, szűrést követően bármilyen anyagot hozzáadnak, és így megváltozik a jellege, íze, illata, színe, tehát lényegében egy új termék jön létre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a kormányzati hírportálon.

Itthon MTI

Kecsketejnek kell majd hívni a kecsketejet

Pontosítanák egyes tejtermékek megnevezését a Magyar Élelmiszerkönyvben. Az erről szóló miniszteri rendelet tervezetét csütörtökön tették közé a kormányzati hírportálon. A tervezet szerint a nem tehéntejből készült termékeken a jövőben fel kellene tüntetni, hogy milyen állat tejéből készültek.