Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Julia_Child

Élet+Stílus Nemes Nikolett

„Arra jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani” – Így élt Julia Child, mielőtt híres lett

A '60-as évek Amerikájában vált gasztrocelebbé, méghozzá a francia konyha iránti rajongásával, ami eleve szembement az akkori konzumkultúra-trendekkel. Julia Child memoárjából kiderül, hogyan lett számára a főzés egy pénznyelő hobbiból sikeresen művelt hivatás, és milyen ízemlékeket őrzött meg hosszú évtizedek elteltével is.

hvg360 hvg.hu

Julia Child élete Franciaországban – 1. rész: Tehát így néz ki egy igazi francia férfi

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául, és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe. A HVG Könyvek által megjelentetett szórakoztató memoárjából most több részt is közlünk.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Főzés borral: ezért nem mindegy, mit használunk

A borok és párlatok serkentően hatnak az ételekre, ahogy az emberekre is, akik elfogyasztják ezeket. Kiemelik egy alapanyag jó tulajdonságait, de tönkre is tehetik - mutat rá könyvében Julia Child sztárszakács. Részlet A francia konyha művészete című kiadványból.

Kult Balla István - Csatlós Hanna - Kovács Bálint - Nemes Nikolett - Vándor Éva - Weisz Balázs

Szaftos ügyek, visszajáró szellemek – sorozatajánló a hosszú téli estékre

Királynők a konyhából és a palotából, felemelkedések és bukások, és az örök tanulság: az interneten senki és semmi nincs biztonságban. Megnéztük, mit kínálnak a streamingszolgáltatók, és mit érdemes még bepótolni az év vége felé közeledve.

Élet+Stílus Nemes Nikolett

Egésznapos főzésmaraton volt kipróbálni Julia Child szakácskönyvét

A ráfröccsenő vörösbor próbáját ugyan nem állja, de az időét igen: az első tévés sztárszakács monumentális művében nemcsak recepteket, hanem részletes magyarázatokat is találunk, mindent a kezünkbe ad ahhoz, hogy kezdőként is megértsük a francia gasztronómia alapjait. Megfőztük a legendás burgundi marharagut, az aranyló hagymalevest, és még flambíroztunk is.

Gasztro hvg.hu

Bon appetit! - Julia Childra emlékezik a Google

„This is Julia Child. Bon appetit!” – a gasztronómiában világszerte jól ismerik ezeket a mondatokat. Így fejezte be minden alkalommal televíziós receptjeit Julia Child, aki szerdán lenne száz éves. Amerikai volt, mégis ő szerettette meg milliókkal a francia konyhaművészetet. Szerdán a Google Doodle-ja is rá emlékezik.