Vajna Tímea eladta a Nobut, a Master Good tulajdonosai a vevők
A japán étterem 2023-ban 102 milliós nyereséget termelt, a vevő a Magyarország legnagyobb csirkefeldolgozójának számító vállalatot birtokló Bárány család – írja az Mfor.hu.
A japán étterem 2023-ban 102 milliós nyereséget termelt, a vevő a Magyarország legnagyobb csirkefeldolgozójának számító vállalatot birtokló Bárány család – írja az Mfor.hu.
Mostantól csak jelzésértékű módon tüntetik fel a Sága márkajelzést a Master Good baromfihústermékein: fokozatosan kivezetik Magyarország egyik legismertebb brandjét.
A csütörtök este közzétett kormányhatározat szerint modern gyár létesül, és csökken a környezetterhelés.
Zsinórban nyeri az állami milliárdokat Bárány László családi cége, a kisvárdai Master Good Kft. Legutóbb 3,4 milliárd forintot kaptak. A nagyvállalkozó szerint nincs ebben semmi különös, bárki pályázhat. Az más kérdés, hogy ha egyetlen jobboldali politikussal sincs jóban, és a focit sem szereti, nyerhet-e.
Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be.
Jelentős károkat okozhat a baromfiágazatnak a múlt héten bejelentett madárinfluenza, bár a szakemberek szerint járványtól nem kell tartani, az Európai Unión kívüli országokba irányuló export vélhetően alaposan megcsappan majd – írja a Magyar Idők hétfői számában.
A sertés- és baromfikészítmények esetében elkerülhetetlennek tűnik az áremelés - írja a pénteki Világgazdaság. Raskó György agrárközgazdász szerint a baromfi- és sertéshús-készítmények esetében hozzávetőleg 5 százalékos drágulásra lenne szükség, kérdés azonban, hogy a termelők az áremelésre irányuló igényüket érvényesíteni tudják-e kereskedelmi partnereiknél.
Jelentős mértékben nőttek 2006 óta a baromfitermelés és -feldolgozás költségei, míg az árak ennél jóval kisebb mértékben emelkedtek; emiatt, és az uniószerte tapasztalható hiány miatt is nyár elejéig három lépésben drágul majd a baromfitermékek ára - írta a Világgazdaság hétfőn.
Húsvétig várhatóan kisebb mértékben, de több ütemben emelkedik a baromfitermékek ára - mondta a Napi Gazdaságnak Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke.
A baromfiágazat igyekszik alkalmazkodni ahhoz a tendenciához, miszerint a fogyasztók hónap elején, leginkább a fizetésnapok után vásárolják meg az olcsó húsokat – írja pénteki számában a Napi Gazdaság.