Autó hvg.hu 2023. november. 29. 08:41

Magyarországi árat kapott a kőkemény új Ford Bronco

Az amerikai leleplezést követően három évvel később kezdődött meg az új Bronco hazai forgalmazása.

A Ford az Egyesült Államokban 2020 nyarán mutatta be a kínálatából 1996-ból távozott legendás terepjáró, a Bronco 21. századi verzióját. A nemrégiben általunk is alaposan megkínzott és darabokra szedett új Broncóra nekünk magyaroknak sokat kellett várnunk, mindenesetre most végre megkezdődött a hivatalos importőri forgalmazás.

A típus magyarországi alapára 30,7 millió forint, mely összeg ellenében egy Outer Banks kivitelű, 255/70 R18 gumikon gördülő Bronco vezethető haza, a 285/70 R17-es abroncsokkal szerelt, komolyabb terepjáró-képességű Badlands verzió hazai indulóára 32,3 millió forint.

Így fest a Badlands kivitel
László Ferenc

Mindkét ötajtós változatban 335 lóerős teljesítményű és 563 Nm nyomatékú 2,7 literes EcoBoost biturbó V6-os benzinmotor található, mely egy tízfokozatú automata váltón keresztül hajtja meg a négy kereket.

A 0-100-as sprintet 6,7-7,2 másodperc alatt abszolváló, 4,8 méter hosszú és 1,85 méter magas Bronco végsebessége 160 km/h.

László Ferenc

A 424 lovas 3 literes biturbó V6-os motorral szerelt Bronco Raptor európai forgalmazásáról egyelőre nincsenek információink.

A 292 lóerős hasonló erőforrásra épülő, általunk a közelmúltban részletesen bemutatott Ranger Raptor pickup magyarországi alapára cikkünk írásakor bruttó 26 millió forint.

Ranger Raptor
László Ferenc

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.