Autó hvg.hu 2022. február. 18. 10:45

Vizsgálat indult a Teslák fantomfékezése miatt

Azt senki nem szereti, ha a robotpilóta váratlanul a fékre tapos nagy sebességnél.

Az amerikai közlekedési hatóság, a National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) bejelentette, hogy ismét vizsgálat alá vonja a Teslát, ezúttal a Model 3 és Model Y-kal kapcsolatban, amelyeknél váratlan fékezési problémákat jelentettek. Az NHTSA előzetes eljárása több mint 400 000 járművet érinthet a 2021-es és 2022-es modellévből, azt követően, hogy az elmúlt kilenc hónapban összesen 354 panasz érkezett velük kapcsolatban a hatósághoz.

A Inisideevs oldal szerint a fantomfékezés lényegében arra vonatkozik, amikor a kocsi fékrendszere túlreagál egy helyzetet vagy teljesen váratlanul működésbe lép, amikor az Autopilot aktív. Az NHTSA-nak küldött panaszok azt állítják, hogy a Teslánál a fantomfékezés teljesen kiszámíthatalanul történik, és figyelmeztetés sem kíséri. Ha pedig különböző okok miatt autópályás sebességnél ez bekövetkezik, az mindenképpen biztonsági kockázatot jelenthet. Eddig ugyanakkor nem jelentettek a Tesla fantomfékezése miatt balesetet. 

1,5 millió kilométer van már a rekorder Tesla órájában

A Tesla Model S taxiként funkcionált, gyorsan gyűjtötte a kilométereket.

Az oldal megjegyzi azt is, hogy elektromos autógyártó termékeit egy ideje fokozottan ellenőrzi az NHTSA, amelynek nyomán csak október óta a Tesla tíz visszahívást volt kénytelen elrendelni a járműveihez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.