Autó hvg.hu 2020. október. 18. 10:28

1,2 millió kilométernél jár ez a Tesla, de nem akar leállni

Ennek az autónak az életútját még Elon Musk is nyomon követi.

Hansjör Gemmingen már ismert az autós világban, mert eddig is az övé volt a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült legtöbbet futott elektromos autó.

A férfinak egy Tesla Model S P85+ autója van és elég rendesen használja is, amelynek nyomán már tavaly novemberben elérte az 1 000 000 kilométeres távot vele. De esze ágában sincs váltani és a napokban már az 1,2 millió kilométeres mérföldkövön is túl van a villanyautóval. Mindezt alig 6 év alatt.

2014-ben vette a piros Tesla Model S-t nem is újonnan, addigra a Tesla már körülbelül 30 000 kilométert megtett az előző tulajdonosával.

Bár az autó összességében valóban elképesztő mennyiségű kilométert tett meg, de korántsem érintetlen. Még az egymillió kilométeres határ átlépése előtt utoljára 880 ezer kilométernél cseréltek benne motorokat, és az akkupakkot is cserélték már többször, amelyre azt írta, legutóbb 290 ezer kilométer megtétele után kellett a cserét elvégezni.

Gemmingen természetese sűrűn posztolgat autójáról és amikor kirakta a képet az 1199 413 kilométeres óraállással még Elon Musk is gratulált hozzá.

A kocsit nyilván nincs most szándékában eladni, amíg a következő cél az 1 millió mérföld – 1,6 millió kilométer – meg nem lesz. Egyébként a férfinak van egy Tesla Roadstere is - a kaliforniai gyártó első autója - ,amelyben 633 599 kilométer van állítása szerint. A kérdés már csak az, mikor nem autózik éppen Gemmingen?

Tízéves Skoda Fabia, 1,3 millió - a vicc, hogy ez nem az ára

Ennyi van az órájában. Csaknem 1,3 millió kilométer. Kipróbáltunk egy ilyet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. október. 19. 20:00

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Amy Coney Barrett főbírói jelölésével reflektorfénybe került egy egészen mostanáig kevéssé ismert, titokzatos vallási közösség, ezzel együtt pedig a kérdés, hogy a hit pontosan milyen mozgatórugóként működhet egy ember szakmai döntéseiben. Különösen, ha az a szakma alkotmánybírósági kérdésekre keresi a választ.