A wolfsburgi menzán csak növényi ételeket lehet rendelni ősztől, legfeljebb hal lesz időnként. Azért az autógyártó currywurst-üzeme azért tovább működik.
Csak húsmentes ételeket kínálnak a Volkswagen német autógyártó wolfsburgi központi üzemi éttermében a nyári szünet végétől.
A wolfsburgi gyár fő irodaépületének étkezdéjében sok dolgozó kérésére térnek át a vegetáriánus és vegán konyhára, amely a vállalati működés fenntarthatóságához is hozzájárul, mert a kisebb húsfogyasztás kisebb környezeti terhelést is jelent. Halételek továbbra is lesznek az étlapon időnként.
A Volkswagen egy másik gyárában, Hannoverben már kivezették a húst a menza kínálatából.
A vállalat az átállással egy évek óta bontakozó trendet követ - értékelte a Volkswagen lépését az országos idegenforgalmi és vendéglátóipari szövetség (Dehoga) szóvivője, aki szerint végérvényesen elmúltak az idők, amikor a mostohagyerek szerepe jutott a vegetáriánus konyhának.
Ugyanakkor a társaság egyetlen wolfsburgi munkatársának sem kell lemondani a húsról, mert a Volkswagen-emblémával díszített toronyház menzája mellett más üzemi konyhák is működnek a bő hat négyzetkilométer területű telephelyen, amelyen több mint hatvanezren dolgoznak.
Tovább működik a cég "házi" húsüzeme is, amelyben a koaronavírus-világjárvány előtti utolsó évben, 2019-ben hétmillió adag currys kolbász (currywurst) készült sertéshúsból.