Autó hvg.hu 2021. január. 30. 10:25

50 milliárdot fizetett a kormány arra, hogy húszezer családnak új autója legyen

A támogatást igénylők többsége a legolcsóbb kocsikra kér pénzt.

Háromszor annyian igényelték a nagycsaládos autóvásárlási kedvezményt tavaly, mint előtte. Erről Varga Mihály pénzügyminiszter számolt be szombati Facebook-bejegyzésében. A miniszter szerint már 20 ezer család vásárolt állami támogatással autót, többségük a legolcsóbb típusokra kért támogatást.

A költségvetés 50 milliárd forintot biztosított a támogatásokra. A legnépszerűbb márkákról ábrát is közzétett a miniszter:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.