Autó hvg.hu 2014. január. 23. 04:00

Felhajtás nélkül adták át a 3 millió eurós Lamborghinit – fotó

Noha a Lamborghini tavaly bemutatott különlegessége, a Veneno 3,12 millió eurót, azaz mintegy 1 milliárd forintot kóstál, a Sant’Agata Bolognese-i gyártó nem kerít túl nagy csinnadrattát az átadás apropóján. Pedig ebből a járgányból tényleg keveset, mindössze három példányt hoztak forgalomba.

A három eladott autó egyikét a minap szállította le az olasz gyártó az egyik vásárlónak Flordiába. Innen tudni, hogy nem volt nagy felhajtás: a népszerű Carbuzz blog jelentése szerint a befektetési vállalkozó Kris Singh Miami otthonának birtokára az esti órákban csak begördült egy tréler, amelyen megérkezett a Veneno.

Így vitték házhoz a méregdrága Lamborghinit
Carbuzz

Singhről annyit tudni, hogy igazi Lamborghini-megszállott és tavaly látatlanban fizette ki a csillagászati összeget a Venenóért. A floridai milliárdos a második a három szerencsés vevő közül, aki már átvehette az autót: az elsőt egy Long Island-i márkakereskedő, bizonyos Antoine Dominic kapta meg, a harmadik pedig a Közel-Keletre kerül valamikor az idei év későbbi részében.

A tavalyi Genfi Autószalonon leleplezett Veneno nem más, mint az Aventador továbbfejlesztése, amely a márka fennállásának 50. évfordulója alkalmából készült. A különlegesség könnyebb és erősebb az alapmodellnél, 6,5 literes, V12-es erőforrása például 50 lóerővel tud többet, így 740 lóerős.

Lamborghini Veneno
Carbuzz

A normál Venenoból valójában nem is három, hanem négy példány készült, ám az elsőt a gyár megtartotta saját múzeuma számára. Mivel a kereslet jelentősnek mutatkozott, Sant’Agata Bolognese-ben úgy határoztak, hogy forgalomba hoznak kilenc darab roadster-változatot is.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?