Oroszlán Szonja a Home Office-ban: "Ez a csúcspontja annak, ami felé egyenesen haladt az emberiség"

HVG360

1 perc

2020.03.26. 17:35

2020.03.26. 18:04

Az Egyesült Államokban, Philadelphiában él és dolgozik Oroszlán Szonja, aki elmeséli, hogy mit csinál tulajdonképpen az orvosi egyetemen, s miként is néz ki a begyűrűző krízis a tengerentúlon. Ami most van, az szükséges rossz, lassítanunk kell, ha az emberiség fel akar gyógyulni – véli a színésznő.

Home office - Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, amelyben M. Kiss Csaba kérdezi aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberektől, hogy miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül. A most kezdődő nehéz időszakot dokumentálja a sorozat manír nélküli, személyes beszélgetésekkel, s közben talán a nézőknek is segít a privát túlélésben.

Holnap a Váci egyházmegye püspöki szolgálatából tavaly leköszönő Beer Miklós jelentkezik nagymarosi otthonából. A különvéleményeivel felekezeti körökben gyakorta vihart kavaró nyugalmazott megyéspüspök nagyra tartja az összes magyarországi egyházat, mert ugyan a kormány nem záratta be a templomokat, de ők a józan ész jegyében mégsem tartanak már sehol istentiszteleteket.

A tegnapi részben Karácsony Gergely beszélt arról, hogy ne csak hetekre készüljünk, mert kemény hónapok jönnek. A főpolgármester határozottabban lépne, mint a kormány, de úgy látja, a helyzetet csak a kormány oldhatja meg.

A keddi epizódban az egykor félelmetes hírű, mára irigyelt helyzetű, cigányok lakta baranyai falu, Cserdi polgármestere, Bogdán László beszélt arról, hogy egy jogász végzettségű politikus ne akarjon vírusszakértő lenni.