Zakar András kezdeményezésére lettek esőkertek, közösségi gyümölcsösök és komposztálók, rovarhotelek, méhlegelők és Miyawaki-erdők is a fővárosban.
Indoklás nélkül, azonnal hatállyal elbocsátották Zakar Andrást, a Főkert főigazgatóját – értesült a Telex. A lap szerint a lépés szakmai körökben nagy megrökönyödést keltett.
Zakar András a Facebook-oldalán egy hosszú posztban jelentette be, hogy „egy korszak véget ért”. Kirúgásról ugyan nem ír, de a szövegből erre lehet következtetni.
„Őszintén azt gondolom mindent megtettem, hogy zöldebb és élhetőbb Budapestet hoztunk létre. Ezt már nem lehet elvenni. Eddig tartott… a folytatás mással következik” – fogalmazott.
Zakar András nevéhez fűződik, hogy a budapesti parkokból kivonták a totális gyomirtószereket, az ő kezdeményezésére lettek esőkertek, közösségi gyümölcsösök és komposztálók, rovarhotelek, méhlegelők és Miyawaki-erdők is a fővárosban.
A BKM Zrt. sajtóosztálya válaszában megerősítette, hogy Zakar András úr megbízatása 2024. június 28-án megszűnt. A szakterület vezetését a továbbiakban Lipcsei Szabolcs, a Főkert zöldterület-fenntartási igazgatója, megbízott főigazgatóként látja el.”
„Tekintettel arra, hogy a nagyvállalati világban a különböző vezetői szinteken időnként történő változások a normál üzleti gyakorlat részét képezik, a szervezési és ügyviteli irányításban történő változások a hatékonyabb működést szolgálják” – tették hozzá.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így fermentáltunk savanyú káposztát
Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.