A mozgáskorlátozott utazók így csak tömegközlekedéssel érhetik el a Várat, az azonban nagyobb csoportokkal nehézkes.
Tábla jelzi a Várkert Bazárt a Budavári Palotával összekötő liftnél, hogy az karbantartás miatt nem üzemel. Ez az RTL Híradójának beszámolója szerint azért igazán nagy probléma, mert a turistaszezon kezdetével az idősebb, mozgásukban korlátozott turisták így nem tudják elérni a budai Várat.
Fejes Erika idegenvezető a Híradónak azt mondta, korábban naponta vitte fel a Várba a szállodahajóval érkező, idősebb utasokat, azon a szűk lépcsőn azonban nem mer velük elindulni, ami jelenleg a liftet kiváltja. Akad olyan idegenvezető is, aki a Városligetbe vitte inkább a turistáit a Vár helyett, ami nyilvánvalóan nem ugyanazt az élményt adja a látogatóknak.
A Várkapitányság a csatornának azt írta, hogy a liftnek olyan speciális alkatrészre van szüksége, amely jelenleg nem elérhető a piacon. Ennek ellenére a javítását június végére ígérik.
V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere azt mondta, hogy a Széll Kálmán térről induló 16-os busszal így is el lehet érni a Várat, az idegenvezetők szerint azonban ez csoportoknak nem jelent megoldást.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így fermentáltunk savanyú káposztát
Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.