Zhvg hvg.hu 2021. február. 26. 13:12

Tippelje meg, hány éves tejes zacskót találtunk épen

Komoly érv a műanyaghulladék visszaszorítása ellen.

Zhvg

A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.

Ároktakarítás közben találta a hvg.hu egyik olvasója a képen található tejes zacskót, amelyen az olvasható: fél liter tej ára 4 forint, egy literé pedig 7,60. Valamint hogy a tej élet, erő, egészség - ez pedig minden bizonnyal elmondható a zacskóról is, hiszen azon láthatóan nem fogott az idő.

Sajnos a fogyaszthatóság határideje nem olvasható, de tippelje meg: mikor dobhatta el valaki a zacskót?

 

Annyit segítünk: a zacskó a nyolcvanas évek óta szennyezi a környezetet, és ez még csak a kezdet: az ilyen nejlonzacskók több száz, de akár ezer év alatt bomlanak le.
Zhvg
A sorozat további cikkei
zöldre át

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel

Gyorsan változó és kiszámíthatatlan világunkban időről időre újra kell definiálnunk az olyan divatos, már-már túlhasznált fogalmakat, mint a társadalmi felelősségvállalás vagy a fenntarthatóság. A Covid-járvány világszerte ráirányította a figyelmünket a nem fenntartható vagy működésképtelen gyakorlatokra, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül – sem egyéni, sem társadalmi szinten. Eljött az idő, hogy ezt széles körben is felismerjük, és saját lehetőségeinkhez mérten tegyünk a változásért.

Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság Balla Györgyi 2021. április. 20. 12:20

„Ez a békásmegyeri lakótelep a Balaton-parton” – új lakópark ellen tiltakoznak a helyiek Siófokon

Siófokon van az egyetlen olyan terület a Balatonnál, amelyen megengedett az akár 24 méter magas toronyház építése is. Van olyan befektető, aki élne a lehetőséggel, a helyiek tiltakoznak a beépítés ellen. Az önkormányzat pedig nem szeretne fellépni ellene, mert fél, hogy olyan kártérítést kapna a nyakába, hogy anyagilag az eddiginél is jobban legatyásodna. Mára lényegében minden talpalatnyi földet beépítettek a Balatonnál, az ingatlanárak pedig az egekben.