Zhvg hvg.hu 2020. november. 21. 13:29

Műfüvet raktak le egy korábbi zöld terület helyére a Városligetben

Annyi kutya rohamozta meg a kutyafuttatót, hogy szinte mindenhonnan kikopott a gyep.

Műgyepszőnyeget telepítettek ki néhány dombra a most épülő kuttyafuttatóban a Városligetben - írja a 24.hu. A portál megkereste a Liget Zrt.-t, ahonnan a következő választ kapta:

"A Hermina úti Kutyás élményparkban szerzett üzemeltetési tapasztalatok alapján a terepalakulatok/dombok kedvelt játékok, azonban az erodálódás elkerülés érdekében a gyepfelülettel szemben érdemes mesterséges, strapabíró műfűvel beborítani azokat" – mondta a cég kommunikációs referense, Guba Sándor.

A kutyafuttatóban van olyan nap, amikor ezernél is több kutya megfordul, de egy átlagos napon is 700-800-an játszanak ott, ami miatt szinte teljesen kikopott mindenhonnan a gyep.

Budapest főtájépítésze szerint ebből is látszik, hogy rossz koncepcióval fejlesztik a Városligetet.

A kutyafuttatón az új gyep két hónap alatt rosszabb állapotban volt, mint a fejlesztés előtt. Annyi kutyást vonzottak oda, hogy fenntarthatatlan lett az egész, tönkrement teljesen a zöldfelület"

– mondta a 24.hu-nak Bardóczi Sándor.

Mivel a Városliget területét a kormány a Liget Zrt.-nek adta, a fővárosnak nincs sok beleszólása a dolgokba. A cégnek beszámolási kötelezettsége van a főváros felé, illetve a terveket át kell adniuk az önkormányzatnak, azonban Bardócz elmondása szerint terveket sosem kaptak, az utolsó beszámoló pedig 2019-ben történt.

Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.