Szennyezettebb Budapest levegője, mint a járvány előtt volt
Zhvg hvg.hu 2020. június. 27. 19:54

Szennyezettebb Budapest levegője, mint a járvány előtt volt

A magyar főváros ezzel egyedül van Európában.

Koronavírus-világjárvány

Több mint 11,5 millióan fertőződtek meg, és csaknem 600 ezer beteg halálát okozta a 2019 végén kitört koronavírus-járvány világszerte. A pandémia felbecsülhetetlen gazdasági károkat okozott annak ellenére, hogy a járvány csillapodásával mind több országban elkezdték enyhíteni a korlátozásokat. (Igaz, több helyen már ismét szigorításokat vezettek be.) Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokkal Európa számos nagyvárosában, így Budapesten is jelentősen csökkent a légszennyezettség, ám az intézkedések lazításával vagy feloldásával még a korábbinál is rosszabb lett a helyzet – derül ki az RTL Klub Híradójából.

A Greenpeace környezetvédelmi szervezet arra kéri a fővárost, hogy tartsa meg az autóforgalom visszaszorítására hozott, ideiglenesnek szánt intézkedéseket hosszú távon is – így például a rakpart autómentesítését vagy az újonnan felfestett biciklisávokat.

Koronavírus-világjárvány
A sorozat további cikkei
Hirdetés
Létezik autós-bringás-béke? És Budapesten is?
Vállalkozás hvg.hu 2020. július. 12. 20:00

Létezik autós-bringás-béke? És Budapesten is?

A járvány alatt szükség volt a kerékpáros közlekedés lehetőségeinek javítására, de amúgy is kezdeni kell valamit a fővárosi dugókkal. A BKK az előző ciklusban sok fejlesztést nem kommunikálhatott – állítja az új főpolgármester-helyettes. A kommunikáció az új vezetés alatt sem az igazi, de ezen a téren is fejlesztésekre készülnek.