Világ hvg.hu 2022. február. 15. 13:15

Ukrán külügyminiszter az orosz csapatmozgásokról: Csak azt hisszük el, amit látunk

Dmitro Kuleba elmondta, hogy Oroszországnak a teljes haderejét vissza kell vonnia a két ország közös határáról.

Háború Ukrajnában
Friss cikkek a témában

„Van egy szabályunk: Ne hidd el, amit hallasz, csak annak higgy, amit látsz” – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az orosz csapatkivonásokkal kapcsolatos újságírói kérdésekre. A BBC tudósítása alapján Kuleba hozzátette, hogy ha látják is a csapatok visszavonását, akkor majd elhiszik, hogy az oroszok deeszkalálni akarják a konfliktust. Emellett megemlítette azt is, hogy az Ukrajna és szövetségesei által választott diplomáciai megoldás működik.

Korábban megszólalt a brit külügyminiszter, Liz Truss is, aki Kulebához hasonlóan arról beszélt, hogy mindaddig fennáll az invázió veszélye, amíg valamennyi csapatot vissza nem vonják az oroszok a határról. Újságírói kérdésre a külügyminiszter azt is hozzátette, hogy a csapatkivonásokkal kapcsolatban több részletet kell megtudnia ahhoz, hogy eldönthesse, van-e ezeknek komolyabb jelentőségük.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov kedden jelentette be, hogy a nyugati és a déli katonai körzetekhez tartozó alakulatok befejezték a feladatukat és vasúton, illetve teherautókkal a mai nap folyamán visszaindultak a laktanyáikba. A BBC szerint a csapatok távozásának oka, hogy befejezték keddi hadgyakorlatukat, ugyanakkor az orosz minisztérium megjegyezte azt is, hogy az orosz fegyveres erők továbbra is több nagyszabású hadgyakorlatot folytatnak, amiben érintett valamennyi katonai körzet, flotta és a légideszantos csapatok is.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.