Világ hvg.hu 2021. január. 18. 11:06

Balin utcai fekvőtámasszal büntetik azt, aki nem hord maszkot

A rendőrség kifejezetten a turistáknak szánja ezt a büntetést, ugyanis az adatok szerint főleg ők nem tartják be a járványügyi intézkedéseket.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Bali szigetén meglepő új módszert vezettek be a hatóságok a járványügyi intézkedéseket megszegők ellen: a videók alapján például nyilvános fekvőtámaszozásra is fel kell készülniük azoknak, akik nem viselnek maszkot.

Az ABC News szerint ezt a módszert kifejezetten a külföldieknek tartogatják, ugyanis ők a helyieknél gyakrabban szegik meg a szabályokat.

A rendőrség rendszeresen razziázik a főleg külföldiek által látogatott strandoknál, a fekvőtámaszok mellett pedig utcaseprésre is kötelezi azokat, akik nem hordanak maszkot.

Az efféle büntetéseket azoknak tartogatják, akik kisebb mértékben szegik meg a szabályokat, vagy elismerik, hogy hibáztak. A többiekre pénzbírságot szabnak ki.

Badung kormányzóság illetékes hivatalának vezetője a lapnak azt mondta, a szabályszegők 80 százaléka külföldi, ami arra utal, hogy a látogatók nem tisztelik a balin élők kultúráját és szabályait.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.