Világ hvg.hu 2020. október. 31. 18:13

Egy hónapos zárlat lesz Nagy-Britanniában

Boris Johnson miniszterelnök bejelentheti a második nemzeti zárlatot, miután átlépte az egymilliót a covidos fertőzöttek száma.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A nem alapvető szükségleti cikkeket árusító üzleteknek és a vendéglőknek, bároknak egy hónapra be kell zárniuk az Egyesült Királyságban– írja a BBC.

A tavaszi korlátozással ellentétben az iskolák és az egyetemek nyitva maradhatnak. A lezárás csütörtökön lép életbe, és várhatóan decemben 2-ig tart. Ebben az időszakban utazási korlátozásokra is számítani kell.

Az Egyesült Királyságban ma további 21 915 új koronavírus-esetet jegyeztek fel, amivel a fertőzöttek száma, a járvány kezdete óta átlépte az egymilliót. A járvány halálos áldozatainak száma 326-tal nőtt egyetlen nap alatt.

A BBC rendelkezésére álló dokumentumok szerint minden modell azt jósolja, hogy a halálozások száma december végéig nőni fog, és december közepén fognak a legtöbben kórházi kezelésre szorulni a fertőzés következtében.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról