Világ hvg.hu 2020. október. 30. 21:35

Rekordot döntött a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban három nappal az elnökválasztás előtt

Újra ezer fölé ment a napi halottak száma is.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Rekordmagas, 91 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában az Egyesült Államokban, néhány nappal a 2020-as elnökválasztás előtt - írja a BBC.

Csütörtökön ezer fölé ment a halálos áldozatok száma is, John Hopkins Egyetem adata szerint már több mint kilencmillióan kapták el a vírust az országban, ez pedig a harmadik olyan nap volt eddig, amikor ezernél is többen haltak meg.

A járvány teredése 21 államban gyorsul, ráadásul ezek közül többen nagyon szoros eredményeket fognak valószínűleg szállíteni az április 3-i elnökválasztáson. Wisconsinban több kórház is jelezte, Donald Trump pénteki naggyűlése tovább ronthatja a helyzetet, és fontos lenne elkerülni a nagy tömegeket.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.