Világ MTI 2020. július. 13. 05:21

Kigyulladt egy hadihajó a San Diegó-i flottatámaszponton, többen megsérültek

A Bonhomme Richard hadihajó fedélzetén mintegy 160 tengerész és tiszt tartózkodott,

Robbanás történt és tűz ütött ki vasárnap egy amerikai hadihajón a kaliforniai San Diego haditengerészeti támaszpontján, az esetben 21 ember szenvedett könnyebb sérüléseket - közölték a hadiflotta illetékesei.

A Bonhomme Richard nevű helikopterhordozó hajón keletkezett tüzet helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 9 óra előtt jelentették - mondta el rövid nyilatkozatában Mike Raney, az amerikai csendes-óceáni flotta egyik szóvivője. Közlése szerint az eset miatt 17 tengerészt és négy civilt kellett kórházba szállítani "nem életveszélyes sérülésekkel". További részletekkel azonban nem szolgált.

A tűz okát még vizsgálják. Egyelőre még azt sem közölték, hogy a 255 méter hosszú partraszálló támadó hajó mely részén történt a robbanás. A kigyulladt hajót elborító hatalmas füstfelhőt egész San Diegóban látni lehetett.

A Bonhomme Richard hadihajón karbantartási munkálatok folytak, a fedélzetén így mintegy 160 tengerész és tiszt tartózkodott, jóval kevesebb az aktív szolgálat idején szokásos ezer fős létszámnál.

Mike Gilday tengernagy nyilatkozatban mondott köszönetet a San Diegó-i támaszponton és a hajó fedélzetén szolgáló tűzoltók gyors reagálásáért.

A Wasp osztályú hadihajó katonai helikopterek indítására és fogadására, valamint kisebb hajók és partraszálló járművek szállítására és vízre bocsátására alkalmas.

A mellette dokkoló két másik hadihajót a tűz elől távolabbi kikötőhelyre vontatták - mondta el Mike Raney szóvivő.

 

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?