Világ hvg.hu 2019. szeptember. 07. 18:51

Mindkét Koreát letarolta egy tájfun

Már legalább három halottja van a Dél-Korea egy részén pusztító tájfunnak.

Minden idők egyik legpusztítóbb tájfuna csapott le Dél-Korea partvidékére, amely útja során fákat csavart ki és legalább 127 ezer otthon áramellátását is elvette - számol be a Time.

A vihar már három halottat követelt útja során, köztük egy 75 éves öregasszonyét, akit felkapott a vihar és 30 métert repítette a levegőben. Egy 39 éves áldozattal falomlás végzett, míg egy 61 éves kínaival egy tetőről lerepülő cserép. További 10 főt sérülésekkel ápolnak.

Helyi jelentések szerint a tájfun 48 kilométer per órás sebességgel halad észak felé, ám korábban 196 km/h-ás széllökéseket is mértek, ami minden idők ötödik legerősebbje.

Az, hogy a vihar mennyire le csapott le Észak-Koreában, egyelőre nem tudni, de félő, hogy bár gyengül a tájfun, ott még nagyobb károkat okozhat. Annyit tudni, hogy Kim Dzsong Un sürgősséggel összehívott egy megbeszélést, hogy a megelőzésről tárgyaljanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.