Világ hvg.hu 2019. április. 23. 14:14

Újabb veszély leselkedik a leégett Notre-Dame-ra: az eső

Az amúgy is vízzel telt épületrészekre végzetes lehet egy heves eső, így a további pusztulást elkerülendő gyorsan megpróbálják letakarni az épületet.

A leégett Notre-Dame-on dolgozó munkások most gyorsan letakarják az épületet, nehogy az eső további károkat okozzon, írja a BBC. Keddig ugyanis esőt, sőt, zivatarokat jósol az előrejelzés. A tűzoltók az amúgy is víztől áztatott főhajós tetőszerkezet további ázása esetén újabb omlásoktól tartanak. Úgyhogy most az elsődleges, hogy letakarják a maradványokat. Létezik egy terv egy erre a célra létrehozott "esernyő" megépítésére is, de az még nem készült el, és addig nem lehet várni.

A 800 éves katedrális tetőszerkezete április 15-én égett le szinte teljesen.

A tűzvészről szóló további cikkeinket itt érheti el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.