Világ MTI / hvg.hu 2019. április. 15. 18:43

Percekkel a kútba zuhanása után meghalt a spanyol kisfiú

Nyilvánosságra hozták az igazságügyi orvosszakértői jelentést Julen Rosello halálának körülményeiről. A kétéves kisfiú januárban egy feltehetően illegálisan fúrt kútba esett, miközben szüleivel piknikezni voltak.

Julen holttestét 13 nappal az után találták meg és hozták a felszínre, hogy a családja szeme láttára eltűnt a szűk, mindössze 25 centiméter átmérőjű, 70 méter mély vájatban az andalúziai Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén. Megmentésére nagyszabású akciót indítottak, a munkálatokban mintegy 300 ember vett részt, és az egész ország feszült figyelemmel kísérte az eseményeket. Sokan az utolsó pillanatig reménykedtek, hogy életben találják a gyereket.

A málagai törvényszéki orvostani intézet négy munkatársa által készített boncolási jelentés most véget vet a számtalan találgatásnak és elméletnek, amely az üggyel kapcsolatban azóta megjelent. A szakértők kimondták: a kisfiú a zuhanás közben szerzett koponya- és gerincvelő-sérülésbe halt bele, mindössze néhány perccel az esés után. Véleményük szerint a járat egy kiszögellése okozhatta a sérüléseket, mivel a 70 méteres zuhanás után más törés nem volt a testén.

Egyértelműen kizárták azt az elméletet, hogy a gyereket a mentési munkálatok közben sebesítették meg halálosan, amelyre az eljárás eddigi egyetlen gyanúsítottjának ügyvédje alapozta a védelmet.

A kisfiú halála miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják annak a birtoknak a tulajdonosát, ahol a tragédia bekövetkezett.

A helyi önkormányzat azt állítja, hogy nem adott engedélyt kútfúrásra ezen a területen, a fúrást végző cég vezetője pedig úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?