Világ hvg.hu 2016. március. 23. 18:38

Videó: Katedrális tetejére mászott egy fehér zászlóval az adrenalinfüggő békeaktivista

Kamerával a fején, biztosítás nélkül mászott fel múlt éjjel egy békeaktivista a strasbourgi katedrális tetejére, kezében egy fehér zászlóval. A torony tetejéről körbenézett, és fölvette a félig sötétségbe merült várost. A férfi magyarázata szerint a fehér zászló ezúttal nem a megadás szimbóluma, hanem a béke melletti kiállásé az egyre fokozódó erőszak közepette.

A nyaktörő mutatványról a Le Figaro adott hírt.

Így néz ki békeidőben a katedrális, ahová az aktivista puszta kézzel felmászott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.