Világ hvg.hu 2015. január. 14. 10:36

Néhány óra alatt el is fogyott a Charlie Hebdo új száma

Már reggel 9-10 órára Franciaországban mindenhol elfogyott a Charlie Hebdo szerdán megjelent új száma. A lapot újranyomják, és 3 helyett 5 millió példányt készítenek belőle.

A kivételesen 3 millió példányban kinyomtatott Charlie Hebdo francia szatirikus lap legújabb, szerdán megjelent száma néhány óra alatt mindenhol elfogoytt Franciaországban – írja a Le Monde.

A lapot 10 órakor már sehol sem lehetett kapni, a Twitteren olyan üzenetek jelentek meg, hogy egy-egy újságosnál nyitás után 5-10 perc alatt fogyott el az összes példány, sőt, több helyen már nyitás előtt sorok álltak az újságosoknál a párizsi pályaudvarokon.

AFP / Bertrand Guy

Az egyik újságárusító lánc képviselője azt mondta, a Gare de l'Esten lévő üzletükbe 125 példányt kaptak, az üzlet 6-kor nyitott, de 40 perc múlva már elfogyott a Charlie Hebdo, többen ugyanis több példányt is vettek belőle. Az üzlet a nap folyamán újabb szállítmányt fog kapni.

Volt olyan újságárus, amely bevezette azt a rendelkezést, hogy mindenki csak egyet vásárolhat.

A vásárlók a Libérationból is sokat vettek, ez a lap ugyanis a Charlie Hebdo új címlapjának képeivel jelent meg. A Libération szerkesztősége adott helyet a Charlie Hebdo szerkesztőségének is a múlt heti terrortámadás után.

AFP / Bertrand Guy

Patrick Pelloux, a lap egyik újságírója reggel 9-kor azt írta ki a Twitterre, hogy mindenhol elfogyott a Charlie Hebdo. "Először is köszönjük, és biztosítunk mindenkit, hogy újranyomjuk és újra terjeszteni fogjuk!" Mint közölték, a 3 millió példány helyett 5-öt fognak nyomtatni belőle.

AFP / Bertrand Guy
A Charlie Hebdo francia lap szerkesztőségét múlt szerdán, január 7-én támadta meg két fegyveres. A Kouachi fivérek a szerkesztőségben kezdtek lövöldözni, végül összesen 12 emberrel végeztek, köztük a lap munkatársaival és rendőrökkel is.
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.