2014. február. 25. 08:33 MTI Utolsó frissítés: 2014. február. 25. 08:32 Világ

Tömeget oszlattak Jeruzsálem óvárosában

Palesztinok tüntettek a Mecsetek terén, hanggránáttal oszlatták a tömeget az izraeli rendőrök.

Behatoltak izraeli rendőrök kedd reggel Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terére, hogy szétoszlassák  a palesztinok tüntetését - tájékoztatta az AFP hírügynökséget Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő.

"Erőink behatoltak a helyszínre, s tömegoszlató eszközöket alkalmaztak, miután palesztinok kövekkel dobáltak meg látogatókat" - mondta a szóvivő. A rendőrök hanggránátokat is bevetettek a tüntetők ellen, de könnygázt nem - tette hozzá. Utalt arra, hogy feszültség tapasztalható a kneszet kedd estére tervezett vitája előtt.

A parlament a tervek szerint egy olyan képviselői indítványt vitat meg, amely a Mecsetek terének (zsidó nevén a Templomhegynek) a bekebelezését javasolja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról