Világ MTI 2011. május. 27. 15:11

A Facebook főnöke csak maga által megölt állatok húsából eszik

Gyakorlatilag vegetáriánus lett Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál alapítója és tulajdonosa, mert úgy döntött, hogy csak a saját maga által megölt állatok húsából eszik – ezt az ifjú milliárdos a Fortune című amerikai magazinban közzétett elektronikus levelében árulta el.

„Idén gyakorlatilag vegetáriánus lettem, csak olyan állatnak a húsából eszem, amelyet saját magam öltem meg. Eddig ez bevált: sokkal egészségesebb élelmiszereket fogyasztok, sokat tanultam a fenntartható mezőgazdaságról és állattenyésztésről” – írta Zuckerberg. Az ifjú milliárdos elmondta: étkezési szokásainak megváltoztatásával annak a szokásának hódolt, hogy minden évben egy nagy kihívás elé állítja magát. Tavaly például a kínai nyelv tanulása volt a cél.

„Idei személyes kihívásom a tudatos étkezés. Azt hiszem, sokan elfelejtik, hogy egy élőlénynek meg kell halnia ahhoz, hogy megehessük. Célom tehát, hogy ezt ne felejtsem el, és a tudatában legyek annak, mim van” – tette hozzá. Tudatos étkezését Zuckerberg egy homárral kezdte, amelyet saját kezűleg dobott élve a forró levesbe, majd egy tyúkkal folytatta, most pedig vadászni szándékozik.

„Engem nem zavar, mit akarnak az emberek enni, csak felelősen kell tenniük, és tudniuk kell, honnan ered, amit megesznek” - mondta. Zuckerberg elmondta: számos barátját érdekli a terv. „Sokan vegetáriánusok, mások szeretnek vadászni, ismét mások gazdálkodnak”.

A Fortune azután készített elektronikus interjút Zuckerberggel, hogy Facebook-oldalán bejelentette a barátainak: az elmúlt hónapban egy disznót és egy kecskét vágott le. A disznó- és kecskevágásra vonatkozó ismereteket egy Szilícium-völgybeli barátjától kapta, akit viszont helyi állattenyésztők láttak el jó tanácsokkal.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?