2008. április. 30. 11:35 MTI Utolsó frissítés: 2008. április. 30. 12:46 Világ

Szávay Ágnes a jelek szerint kilábalt a gödörből

Szávay Ágnes, az egyetlen magyar teniszezőnő, aki immár satbil tagja a női tenisz elitmezőnyének, a jelek szerint túl van a hullámvölgyön, és újra megbízhatóan játszik tornáról tornára.


Szávay Ágnes: jön Berlin, Róma majd Párizs
© AP
Úgy tűnik, sikerült kikerülnie a gödörből Szávay Ágnesnek, aki az idei WTA-sorozat első harmadában felemás teljesítményt nyújtott.

"Kissé hullámzó volt a formám az elmúlt időszakban, de úgy gondolom, az amerikai versenyeken már jól játszottam. Mindenképpen nehezebb a dolgom azzal, hogy én vagyok az esélyes, hiszen az ellenfeleim teljesen nyugodtan teniszezhetnek" - nyilatkozta budapesti sajtótájékoztatóján Szávay.

Az ide WTA Tour első harmadában Szávay tíz versenyen indult és húsz egyéni mérkőzésének pontosan a felét nyerte meg. Ezeken a viadalokon összesen 412 világranglista-pontot gyűjtött, amivel az idei rangsorban a 23., az összesített világranglistán pedig jelenleg a 14.

Ebben az időszakban egyszer volt döntős (Párizs), kétszer pedig a negyeddöntőig jutott (Amelia Island és Charleston). "Szerencsére volt időm végre edzeni, és úgy gondolom, megtaláltuk a helyes utat" - tette hozzá a 19 éves játékos, akit 2007-ben a WTA az Év újoncának választott.

Szávay legközelebb Berlinben lép pályára, majd Róma következik. Ezután a tervek szerint egy hét kőkemény edzés vár rá, majd a párizsi Roland Garros jön a sorban. Az is biztos, hogy a magyar teniszező a júliusi, budapesti versenyen is szerepel, így hazai közönség előtt is megmutathatja játékát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.