Vélemény hvg.hu 2014. június. 06. 13:17

Behódoló természetű, falusi fociért rajongó újságírókat keresnek a VII. kerületbe

A hirdetés természetesen vicc, ami a kirúgások és sorozatfelmondások utáni Origo jövőjét vázolja fel.

Tréfás álláshirdetést tettek közzé a Dolgozni.hu állásportálon. A hirdetésben VII. kerületi munkavégzésre keresenk újságírókat. Az Origo szerkesztősége a VII. kerületi Dob utcában van.)

A ál-álláshirdetésben a következő elvárásokkal keresnek újságírókat: behódoló alaptermészet, unortodox reakciókifejezési képesség, empátia nagyfokú hiánya, irracionálisan optimista gazdaságszemlélet.

Előnynek számít a nemzeti érzelmű személyiség, a meglévő kollégiumi ismertség, a falusi labdarúgás iránti lelkesedés, a központosítás iránti elkötelezettség, valamint a plágiumellenőrző szoftverek ismerete.

A jelentkezőknek minimum 4 év munkaviszonyt, nemzeti dohánybolti koncessziót és a földpályázatokon kiemelt sikerességet ígérnek.

A kiválasztottak feladati közé tartozik majd a rendhagyó tartalmi ötletek kivitelezése, a kreatív hírtranszformáció és egyéb, felső utasításra megszabott feladatok.

Az elvárások közé tartozik a vezetői utasítások tiszteletben tartása, az elhivatottság (elsősorban nem szakmai alapon), a Photoshop ismerete (különösen a retusálási funkcióké).

Az újságíróknak a Hírek rovatban, a Videó rovatban és felelős szerkesztőként tudnak munkát adni.

Szimpátiatüntetés a kirúgott Sáling Gergő mellett
Fazekas István

Mint arról beszámoltunk, sorra mondtak fel az Origo újságírói, miután hétfő este kiderült, Sáling Gergő főszerkesztőt kirúgják a cégtől. Előbb Pethő András tényfeltáró újságíró, majd a teljes Hírek rovat felállt, de távozik Bordás Gábor főszerkesztő-helyettes is.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?