Annak ellenére, hogy nem olcsó mulatság, rendkívül hasznos lehet a háztartásban az a japán evőeszköz-újdonság...

Annak ellenére, hogy nem olcsó mulatság, rendkívül hasznos lehet a háztartásban az a japán evőeszköz-újdonság, amellyel ellenőrizni lehet a levesek, szószok, öntetek sótartalmát.
Az 58 dollárba kerülő hi-tech kanál 60 és 80 Celsius fok közötti hőmérsékletű folyadékoknál tudja megmutatni, hogy mennyire sósak. A kanál nyelén három fokozatban (0,6-0,8, 0,9-1,1 és 1,2 százalék felett) lehet leolvasni mennyire sós az étel. A Salinity Monitor Spoon sokat segíthet a helyes táplálkozási és főzési szokások elsajátításában, márcsak azért is, mivel a csökkentett sófelhasználással megelőzhető a magas vérnyomás és más betegségek kialakulása.