Tech hvg.hu 2023. augusztus. 21. 17:03

Kiszivárgott: 320 és 440 megapixeles kamerán dolgozhat a Samsung, lesz, amelyik új telefonba kerül bele

40 és 440 megapixel felbontású szenzorok is készülnek a Samsung boszorkánykonyhájában, ezekről szivárgott ki most néhány részlet.

Egy sor új, készülőben lévő Samsung kameraszenzorról szerzett tudomást egy Revegnus nevű szivárogtató – írja a GSMArena. Felbontásuk 40-től egészen 440 megapixelig terjed.

Az első, 50 megapixeles GN6 szenzor 1 hüvelykes (1”) lesz, és a Sony szintén 1 hüvelykes, IMX989-es típusával kelhet versenyre.

A 200 megapixeles HP7-et a Galaxy S25 Ultrába szánhatja a Samsung, ám az előállítási költségek borsossága miatt lehet, hogy végül mégsem kerül be – persze két év alatt sok minden változhat.

A Galaxy S-szériákban a legjobb eséllyel a 320 megapixeles – egyelőre ismeretlen nevű – szenzor bukkanhat majd fel. A szivárogtató szerint leghamarabb a Galaxy S26 Ultra kaphatja meg.

A Samsung egyébként nemcsak saját mobiljaiba gyárt szenzorokat, a most szóba került érzékelőkre más, például kínai mobilgyártók is lecsaphatnak, hogy saját készülékeiket tegyék ütőképesebbé.

A jól hangzó, 440 megapixeles HU1-szenzor jó eséllyel nem is okostelefonokba kerül majd, az autókban és ipari felhasználásban bukkanhat majd fel.

Azért azt fontos megjegyezni, hogy a megapixel nem minden, számos más tulajdonságon múlik még, hogy egy kamera milyen minőségű fotókat készít. De az természetesen igen, hogy a több megapixel sosem hátrány.

Átverik a megapixelekkel: erre figyeljen, ha tényleg jó telefont szeretne venni

Tényleg annál jobb egy telefon kamerája, minél több megapixeles? Vagy ez csak a marketing? Mire érdemes figyelni, ha olyan mobilt vásárol az ember, mellyel sok (jó) képet is szeretne majd csinálni?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.