Tech hvg.hu 2021. június. 10. 19:03

Sokak megelégedésére változtat a Google a kereső algoritmusán

A Google a tervek szerint úgy módosítaná a keresőmotor algoritmusát, hogy a rágalmazó weboldalakat eltüntesse a találati listából.

Rengeteg olyan oldal létezik az interneten, amelyekkel a rosszakarók zsarolni tudják áldozatukat. A dolog általában ugyanúgy zajlik: azzal fenyegetőznek, hogy mindenféle rágalmakat tesznek közzé róluk, ezzel járatva le őket. Ezután ha valaki beüti az adott személy nevét a Google-be, a rágalmakat tartalmazó weboldal is bekerül a találatok közé.

A Google éppen ezért úgy döntött, hogy gátat szab ezeknek a zsarolásoknak. A cég úgy változtatja majd meg a találati oldalakat összeállító algoritmusát, hogy a zsaroló oldalak ne szerepeljenek közöttük – számolt be róla a New York Times. Emellett nemrég bevezettek egy olyan rendszert is, amely lenyomja a találati listában ezeket a weboldalakat, ha valaki jelenti őket.

[Összeáll az Apple, a Google, a Microsoft és a Mozilla, hogy jobban járjunk böngészés közben]

David Graff, a Google alelnöke szerint bár a megoldás nem lesz tökéletes, reméli, hogy jelentős pozitív hatással bír majd. A tervek szerint a változás a következő hónapokban élesedik.

Az Engadget szerint ugyanakkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy ha egy ember jó hírneve sérülhet csak amiatt, hogy egy oldal hol helyezkedik el a kereső találati listájában, akkor az jól mutatja azt is, milyen hatással van a Google az internetre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Nagyítás Máté Péter 2021. június. 18. 20:00

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Többek között Krúbi és a 30Y koncertjével startolt el a szezon első fesztiválja Orfűn. A MiniFishingen szombat hajnalig közel 30 zenekar lép még színpadra, mi is ott jártunk, hogy újra átéljük a koncertélményt.