Tech hvg.hu 2021. május. 18. 17:03

40 magos processzoron dolgozhat az Apple, a legerősebb Mac Pro kaphatja meg

A Bloomberg információi szerint a jövőben elérhető Mac Prót minden eddiginél erősebb processzorral szerelheti fel az Apple.

Amikor kiderült, hogy az Apple saját processzort fejleszt a Macekbe, rögtön adódott a kérdés: milyen teljesítményre lesz majd képes a chip? És ami még ennél is fontosabb kérdés: mennyire löki meg ez a Pro eszközök teljesítményét?

A választ az M1 hozta el, amit első körben a MacBook Air és a Mac mini mellett a 13 colos MacBook Pro kapott meg. Idén pedig bemutatták az iMacet is, amiben már ez a lapka dolgozik. Így már csak arra nem derült fény, hogy valóban elég erős-e az M1, hogy a nagyobbik MacBook Prót vagy épp a Mac Prót is ezzel szereljék fel? A Bloomberg szerint a válasz nem, legalábbis erre lehet következtetni az általuk megszellőztetett fejlesztési irány kapcsán.

GizChina

A lap arról ír, hogy a vállalat egy olyan processzoron dolgozik, amelyben egyszerre 40 mag dolgozik. Az információk szerint ez kerülne a Mac Próba, amely így valóban a legerősebb számítógép lehet az Apple kínálatában.

A Bloomberg már azt is tudni véli, hogy a fejlesztés alatt álló chip a Jade 2C-Die és a Jade 4C-Die kódnevet kapta. Előbbi 20, utóbbi a 40 magos verziót takarhatja, amelyek közül 16, illetve 32 nagy teljesítményű, 4 és 8 pedig energiahatékony mag lehet. Ami pedig még ennél is durvább: a grafikus feladatok elvégzéséért felelős egység akár 128 magos is lehet.

[Hamarosan jön az Apple M2 chip, és jó eséllyel mindent visz]

Az Apple a pletykák szerint 2022-ben állhat elő az új Mac Próval, így addig még egész biztosan várni kell, hogy kiderüljön, milyen processzor kerül bele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?