Tech hvg.hu 2021. április. 08. 10:03

Megvan, mikor lesz a Microsoft nagy bejelentéssorozata

Akárcsak a többi nagy technológiai cég, a Microsoft is tart éves konferenciát a fejlesztőinek. Kiderült, hogyan és mikor kerül sor az idei Build rendezvényre.

A Microsoft megerősítette, hogy május 25. és 27. között kerül sor idei Build fejlesztői konferenciájára, és talán nem meglepő a körülmények ismeretében, hogy a rendezvényt a virtuális (online) térben tartják.

A konferencia pontos részletei még nem ismertek (cikkünk írásának idején még nem frissítették a Microsoft dedikált Build-oldalát), azonban a vállalat szóvivője megerősítette a fenti dátumot a ZDNet számára, azt viszont nem árulta el, mikor nyitják a regisztrációt. Korábbról már ismert, hogy az idei fő konferenciát kisebb, What’s Next... (Mi következik?) virtuális események egészítik ki – ezek tulajdonképpen a Microsoft termékbemutatói. A What’s Next for Industry elnevezésű februári eseményen például a Microsoft bevezette vertikális felhőmegoldását, illetve sor kerül majd nemsokára egy, a biztonsághoz kapcsolódó virtuális eseményre is (What’s Next for Security).

Lesz majd a Windows számára is ilyen rendezvény, de az egyelőre nem világos, hogy ez külön esemény lesz, vagy maga a 2021-es Build. Egyébként a legutóbbi Build események nagy hangsúlyt fektettek az Office-ra, az Azure-ra, a Power platformra és az IoT-re, és csak kisebb mértékben fókuszáltak a Windowsra.

Akár így, akár úgy, a következő What’s next for Windows témája a közelgő Windows 10 21H2 frissítés lehet, ami várhatóan több jelentő fejlesztést is hoz, többek között a funkciók és a felhasználói felület tekintetében. Ezt a változatot persze nem szabad összekeverni a májusban érkező és csak apró fejlesztéseket hozó 21H1verzióval.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.