Tech hvg.hu 2021. január. 24. 10:10

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Nem kell többet fizetni a konzolokon az online játékért.

Komoly áremelést jelentett be a Microsoft az Xbox Live Gold szolgáltatásra pénteken. Ez teszi lehetővé, hogy a konzolokon elérhető legyen a multiplayer játék.

A szolgáltatás havi díja 10 dollárról 11 dollárra emelkedett volna, a negyedéves és féléves előfizetéseknél még jelentősebb emelést irányoztak elő.

A döntés nagy felháborodást váltott ki a felhasználók között, ennek hatására két nap múlva vasárnap a cég a Twitteren bejelentette, visszavonja az emelést. Az Xbox Live Gold tehát változatlan áron érhető el a továbbiakban.

A Microsoft még további engedményt is tesz: arról számoltak be, hogy a jövőben az ingyenesen játszható multiplayer játékokhoz nem kell majd a Live Gold egyáltalán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról