Tech hvg.hu 2021. január. 23. 12:03

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

Az Asus játékosoknak szánt monitorral lépett elő: az első olyan 32 colos készülékkel, amibe már HDMI 2.1-es aljzatot építettek.

Az Asusnak a ROG Swift PG32UQ nevű, 32 colos eszköze lett az első, amelyiket HDMI 2.1-es aljzattal láttak el. Mindez lehetővé teszi, hogy 120 Hz-es képfrissítési rátával és 4K-s felbontásban jelenjenek meg a képernyőn a tartalmak, ami igen élvezetes játékmenetet ígér. Ehhez persze az kell, hogy a kompatibilis PC-hez, Xbox Series X-hez vagy PlayStation 5-höz csatlakoztassák.

Ha a DisplayPort 1.4-en keresztül egy PC-vel kötjük össze a monitort, akkor a monitor akár 144-szer is frissítheti magát másodpercenként, szintén 4K-s felbontásban. Ehhez persze kell az is, hogy a kábel másik oldalán legyen olyan hardver, ami megbirkózik ezzel a feladattal.

Hogy mennyibe fog kerülni a monitor, nem tudni, az viszont biztos, hogy a készüléket az Asus 2021 második negyedévében tervezi majd piacra dobni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám - Ballai Vince 2021. március. 08. 20:00

Tiszta beszéddel kezelhették volna az oltási baklövést, csak épp ez nem az a kormány

Különösebb károk nélkül beismerhette volna a tömeges oltás főpróbáján keletkezett hibát a kormányzat, de a maszatolós kommunikációval csak rontott a helyzeten. Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakember szerint a hétvégi káosz paradox módon még javíthat is az oltási kedven, de az államba vetett bizalmon inkább rontott.