Tech hvg.hu 2020. szeptember. 12. 16:10

Folytatja a koronavírus-vakcina tesztelését az Oxfordi Egyetem

Felújítja a koronavírus-vakcina kifejlesztését célzó klinikai tesztelést az Oxfordi Egyetem. A klinikai ellenőrzést egy héttel ezelőtt függesztették fel, miután az egyik beoltott személy megbetegedetett.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Bár az oxfordi illetékesek nem árulták el, hogy milyen betegségben szenved az egyik tesztalany, a The New York Times úgy értesült, a páciensen a vírusos gerincvelőgyulladás tünetei mutatkoztak. A kényszerszünet napjaiban az AstraZeneca gyógyszergyárral együttműködő egyetem tudósai és független szakértők ellenőrizték a teszteléssel kapcsolatos összes információt.

„A független szakértői vizsgálat befejeződött, s az ellenőrzést végzők, valamint az illetékes brit hatóságok javaslatának megfelelően a tesztelés újrakezdődik az Egyesült Királyságban” – áll az egyetem közleményében.

A világon jelenleg 130 vakcina fejlesztése zajlik, közülük 30 van már klinikai kipróbáláson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!