Tech hvg.hu 2020. július. 31. 14:03

Új funkciók érkeztek a Photoshopba iPaden, lassan olyan lesz, mint az asztali

Ugyan az iPad számára fejlesztett Photoshop már eddig is sok funkciót kölcsönzött az „igazi” változattól, most újabb kedvelt jellemzőkkel bővült a tabletes verzió.

Tavaly novembertől tölthető le iPadre a képszerkesztők koronázatlan királya, a Photoshop, amit kezdetben azért ért pár kritika, hogy kissé fapados változatról van szó. Az Adobe már akkor megígérte, hogy folyamatosan fejleszteni és bővíteni fogja ezt az alkalmazást is. Ezek a frissítések több-kevesebb rendszerességgel érkeztek is, és most újabb bejelentést tett közzé blogjában a fejlesztő a legaktuálisabb változásokról.

A legutóbbi frissítést követően a felhasználóknak sokkal egyszerűbb lesz kiválasztani olyan objektumokat, mint a haj, a szőr, a csipke vagy hasonló részletezettségű dolgok. Az újonnan bekerült Refine Edge Brush eszköz segítségével könnyen ki lehet majd jelölni az ilyen, nagy pontosságot kívánó objektumokat. Az Adobe szerint ezt az eszközt "átalakították" az iPad számára, méghozzá úgy, hogy gyorsan lehessen dolgozni vele a meglehetősen nagy számításikapacitás-igény ellenére, s a tervezőfelület olyan legyen, mint amilyet megszokhattak a tervezők a Photoshop asztali változatánál.

Ezen az új kulcsfunkción kívül egy olyan újítás is érkezett, hogy a „vásznat” immár két ujjal lehet forgatni az érintőképernyőn.

Ez a vászon mozgatásának természetes módja egy táblagépen, ami már rendelkezésre áll számos más rajz- és tervezőalkalmazásban. Ugyanez a gesztus használható a vászon nagyítására és kicsinyítésére is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés