Jött egy hasznos funkció a Chrome böngészőbe, már ujjlenyomattal is vásárolhatunk
Tech hvg.hu 2020. július. 31. 19:03

Jött egy hasznos funkció a Chrome böngészőbe, már ujjlenyomattal is vásárolhatunk

A jövőben sokkal biztonságosabbak lehetnek az internetes vásárlások, hála a Google legújabb fejlesztésének. A keresőóriás a Chrome böngészőt frissítette, hogy a weboldalakon a jelszavak, valamint a bankkártya-adatok automatikus kitöltése is egyszerűbben és biztonságosabban történhessen meg.

A Google fejlesztései elértek odáig, hogy ezeknek köszönhetően a felhasználó biometrikus azonosítást is használhat egy internetes fizetés jóváhagyásához. Amikor megadja a bankkártyája adatait, értesítő ugrik majd fel, hogy az illető az ujjlenyomatával erősítse meg, valóban ő akarja lebonyolítani a tranzakciót. Ennek köszönhetően nem kell állandóan bepötyögni a netes vásárlások hitelesítéséhez használt CVC-kódot.

A Google szerint a legelső alkalommal ugyan még meg kell adni a három számjegyből álló, a bankkártyák hátoldalán található kódot, ám utána azt a Chrome össze tudja kapcsolni a felhasználó ujjlenyomatával. Ezek alapján nagyjából úgy működik a procedúra, mint a készülékek ujjlenyomatos feloldása.

További hasznos újdonság, hogy a Chrome böngészőnél a jövőben már nem lesz arra szükség, hogy egy weboldal bejelentkezési felületéhez "nyúljunk". A szoftver automatikusan feldob majd egy párbeszédablakot, amelyből kiválaszthatjuk, mely fiókunkkal akarunk oda belépni. Ezeket az információkat aztán be is írja az űrlapra.

Az ujjlenyomatos funkciót a Google már elérhetővé tette a windowsos gépeken és a Maceken használt Chrome böngészőben, a tervek szerint pedig hamarosan az androidos változatba is megérkezik. A bejelentkezést kezelő funkció szintén ez utóbbi felhasználóknak készítik el a fejlesztők, ám néhány hétre még szükség van ahhoz, hogy megérkezzen hozzájuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már Magyarországon is vannak eredmények a koronavírus maradandó hatásairól
Itthon Serdült Viktória 2020. augusztus. 07. 06:30

Már Magyarországon is vannak eredmények a koronavírus maradandó hatásairól

Az intenzív ápolásra szorult betegek utánkövetésére és rehabilitációjára márciusban kezdtek el protokollt kidolgozni az ország legnevesebb szakemberei. Egy-egy sokáig lélegeztetett beteget kivéve egyelőre nem tapasztaltak hosszabb távú, súlyosabb következményeket a koronavírusból gyógyultak egészségügyi állapotában.